genives inflamades

Tinc les genives inflamades, què he de fer?

Tenir les genives inflamades és un motiu d’alerta, i que cal parar-hi atenció perquè pot derivar a malalties periodontals greus. La inflamació de genives, anomenada gingivitis, és una malaltia que produeix irritació i envermelliment de les genives. Altres símptomes poden ser el sagnat durant el raspallat, més sensibilitat o el mal alè.

La inflamació de genives es produeix principalment a causa d’una mala higiene bucodental. Quan no s’elimina bé el sarro de la boca, aquest es pot acumular per sota de la geniva i afavoreix l’aparició de plaques de bacteris. Si aquesta placa no s’elimina correctament, la malaltia pot derivar en periodontitis amb afectacions greus com les infeccions a l’os que subjecta les dents i altres teixits. Cal destacar que no tots els casos de gingivitis porten a una periodontitis.

Altres factors de risc per patir genives inflamades:

  • Canvis hormonals com l’embaràs, el cicle menstrual o l’ús de píndoles anticonceptives.
  • Antecedents familiars: es pot tenir més predisposició a patir malalties a les genives.
  • Consum de tabac
  • Alimentació poc saludable
  • Estrès: l’estrès provoca una disminució en la capacitat immunitària del cos, per tant, de controlar infeccions com una gingivitis.

En els casos de genives inflamades, cal demanar una visita al dentista, ja que la placa bacteriana que s’acumula sota les genives només es pot eliminar amb una neteja bucal professional. Els antiinflamatoris com l’ibuprofèn poden ajudar a reduir la inflamació i els analgèsics com el paracetamol poden alleujar les molèsties.