ESPECIALITATS

REHABILITACIÓ ORAL I PRÒTESIS DENTAL, especialitats Serveis Dentals Salt

REHABILITACIÓ ORAL I PRÒTESIS DENTAL

Pròtesis dental removible

 

Pròtesis fixa-suportada
sobre dents

 

Pròtesis fixa-suportada
sobre implants

REHABILITACIÓ ORAL I PRÒTESIS DENTAL, ESPECIALITAT DE SERVEIS DENTALS SALT

La rehabilitació oral és la part de l’Odontologia encarregada de la restauració; és a dir, retorna la funció estètica i harmonia oral mitjançant pròtesis dentals de pèrdues de dents, grans destruccions o de solucionar problemes estètics, sempre buscant una oclusió i funció correcta.

 

La rehabilitació oral és una especialitat dins de l’odontologia que combina en forma integral les àrees de pròtesi fixa, pròtesi removible, operatòria, oclusió i implantació dental, que realitza el diagnòstic i pla de tractament adequat a l’pacient d’alta complexitat que requereix recuperar la seva salut bucal a través de les tècniques més modernes de rehabilitació. Alhora, estableix estreta relació amb les altres disciplines de l’odontologia, com periodòncia, endodòncia i ortodòncia. La rehabilitació oral permet la recuperació de la funció masticatòria, la funció fonètica, l’aspecte estètic i l’harmonia entre dents, músculs i articulacions.

 

Una pròtesi dental és un element artificial que serveix per restaurar l’anatomia d’un o diversos dents, aconseguint que el pacient recuperi la funcionalitat i estètica de la seva dentició.

 

La funció de les pròtesis dentals és rehabilitar la dentició en les seves funcions fisiològiques, com la masticació i la deglució dels aliments, així com evitar problemes de pronunciació. Hi ha diferents tipus de pròtesis dentals: les pròtesis dentals completes, quan reemplacen totes les dents d’una de les arcades, o parcials, si només substitueixen algunes dents.

– Pròtesis dentals parcials o ponts amovibles: Es fan servir quan hi ha un o més dents naturals romanents a la mandíbula superior o inferior. Les pròtesis parcials són substitucions d’alguna peça dental dissenyades per encaixar entre les dents naturals romanents, com si fossin peces d’un puzle.

– Pròtesis dentals completes: Pensades per a persones que no tinguin dents sanes romanents. Les pròtesis completes tradicionals descansen sobre la geniva i queden fixades mitjançant la força de succió natural o amb l’ajuda d’un adhesiu.