cal treure els queixals del seny

Quan cal treure els queixals del seny?

Una de les preguntes més habituals que ens fan a la clínica és quan cal treure els queixals del seny. Per respondre-ho cal tenir en compte diferents factors.

Primer, els queixals del seny són els tercers molars i se situen a la part posterior de la boca. A diferència de la resta de dents, aquests apareixen habitualment entre els 16 i els 20 anys. És habitual, també, que n’apareguin quatre: dos a dalt i dos a baix. Hi ha persones, però, que no els en surt cap.

També cal tenir en compte que pel tipus de dieta que tenim són unes dents prescindibles sense cap mena de funció. Com que són unes dents que es troben al final de la boca, els queixals del seny solen ser més vulnerables a patir càries dentals i altres problemes bucodentals.

En segon lloc, no sempre s’han de treure els queixals del seny. Es sol recomanar l’extracció quan els queixals no tenen l’espai suficient per sortir o en els casos que poden sortir amb una inclinació horitzontal i això pot afectar les dents properes. Alguns dels símptomes que indiquen problemes en els queixals del seny són:

  • Dolor a la mandíbula i inflamació al voltant del queixal
  • Inflamació de les genives
  • Sagnar i sensibilitat dental a la zona afectada
  • Molèsties en menjar
  • Gust desagradable o mal alè

Com a conclusió, com que cada cas és únic és aconsellable la visita amb un professional especialment si s’ha experimentat algun dels símptomes anteriors. A partir d’aquí el dentista recomanarà o no si cal treure els queixals del seny.