neteja dental

Mite o realitat: la neteja dental pot danyar l’esmalt

La neteja dental és una part essencial de la salut bucal. Tot i que està feta per un professional, sovint hi ha la preocupació per si aquest procediment pot danyar l’esmalt de les dents. I no, una neteja dental no pot danyar l’esmalt.

Una neteja dental professional és un procediment en què el dentista o higienista dental utilitza eines especialitzades per eliminar la placa i la tosca dental acumulades a les dents i sota les genives. Aquest procés inclou l’ús d’instruments manuals i ultrasònics, així com el poliment de les dents per eliminar taques superficials i no requereix anestèsia.

A Serveis Dentals Salt utilitzem eines i tècniques que estan pensades específicament per ser segures i efectives. I els nostres professionals tenen el coneixement i l’experiència necessaris a realitzar una neteja dental sense comprometre l’esmalt.

Un altre mite relacionat amb aquestes neteges és que el poliment desgasta l’esmalt. Això també és una concepció erroni. El poliment dental està dissenyat per ser suau i efectiu només a la capa externa de les dents i en una neteja dental només s’eliminen les taques superficials sense afectar l’esmalt.

Dit això, quins beneficis aporta una neteja dental regular?

  1. Prevenció de càries: Eliminar la placa i el sarro redueix el risc de càries.
  2. Millorar la salut de les genives: Una neteja regular ajuda a prevenir la gingivitis i la periodontitis.
  3. Detecció precoç: Les visites regulars permeten detectar problemes dentals de manera precoç.
  4. Alè fresc i dents més netes: Una neteja professional deixa la boca més fresca i les dents més netes.

En definitiva, la neteja dental ajuda a prevenir problemes dentals i a mantenir les dents i les genives saludables. Per qualsevol dubte, posa’t en contacte amb nosaltres.