Mal alè al matí? Com reduir-lo

L’halitosi és un signe clínic que es caracteritza pel mal alè bucal desagradable. Generalment, el provoquen bacteris i efecte al 25% de la població. De fet, no és res més que la descomposició de restes de menjar per part dels bacteris que habiten la boca; fruit d’aquesta activitat es desprenen aquests compostos sulfurats que fan mala olor.

Però, per què al matí és més habitual tenir halitosis? Mentre dormim, els microorganismes naturals de la boca han estat treballant, però, hem deixat de produir la mateixa saliva que durant el dia; atès que la saliva és la que elimina les partícules que causen les olors, amb la boca seca, s’acumulen aquests bacteris i la mala olor.

L’alè matinal o halitosis matutina és fàcil de tractar seguint els següents consells:

  • Netejar-se la llengua quan ens rentem les dents; en la majoria de casos el mal alè prové de llengua, ja que és una superfície porosa que acumula gran quantitat de placa bacteriana.
  • Deixar de fumar i/o beure.
  • Beure molta aigua; beure aigua no només evita tenir la boca seca, sinó que també esbandeix els residus i les partícules abans de la descomposició.
  • Revisar la dieta; seguir una dieta rica en verdures i fruites i baixa en carn i grasses, sobretot a l’hora de sopar.