fil dental

L’ús del fil dental és realment necessari?

El fil dental és una part essencial de la higiene dental, però sovint aquesta eina passa desapercebuda en les rutines diàries de neteja oral. S’ha de considerar una activitat complementària al raspallat de dents, i el fil dental s’hauria de passar mínim una vegada al dia. A nivell de resum, aquests són alguns dels beneficis que aporta el fil dental:

  • Elimina la placa entre les dents: els raspalls de dents difícilment arriben a netejar espais estrets com a les zones de contacte entre les dents. Aquests són llocs on s’acumula placa i residus d’aliments i la utilització del fil dental assegura la bona neteja de tota la boca.
  • Prevenció de les càries interdentals: s’anomenen càries interdentals les càries que es desenvolupen entre les dents. Una de les eines més eficaces per a la seva prevenció és la neteja d’aquesta zona amb fil dental.
  • Protecció de les genives: L’ús del fil dental no només beneficia a les dents, sinó també a les genives. Per què algunes de les malalties de les genives com la gingivitis que és provocada per l’acumulació de placa bacteriana.
  • Preservació de la Salut Bucodental: L’ús del fil dental no només s’ocupa de problemes específics, sinó que contribueix a la salut general de la boca. Mantenir les àrees entre les dents netes i lliures de placa ajuda a prevenir una sèrie de problemes dentals, des de les càries fins a les malalties de les genives.