ESPECIALITATS

Endodòncia, especialitat Serveis Dentals Salt

ENDODÒNCIA

Tractament de càries dentals

 

Endodòncia
(eliminació del nervi dental)

Endodòncia, especialitats serveis dentals salt

Es diu endodòncia a un tipus de tractament que es realitza en odontologia. Consisteix en l’extirpació de la polpa dental i el posterior segellat de la cavitat pulpar amb un material inert.

 

Es tracta d’un procediment de neteja del sistema de conductes radiculars en el qual s’eliminen bacteris i teixit necròtic per deixar el conducte el més asèptic possible.

 

La teràpia endodóntica consisteix en l’extirpació total de la polpa dental. S’aplica en peces dentals fracturades, amb càries profundes que presenten lesions en el seu teixit pulpar (pulpitis).

 

Les causes més habituals són les següents:

  • La càries, que provoca una desmineralització del teixit dental i amb això una pèrdua de part de l’estructura de la dent, deixant la polpa desprotegida. Això normalment provoca alta sensibilitat a la temperatura i dolor. Això vol dir que la polpa s’ha inflamat.
  • Grans obturacions (empastaments). En aquest cas solen ser produir una agressió a la polpa dental i aquesta es defensa retraient-se i en ocasions es necrosa la polpa, donant lloc a infeccions i abscessos.