brackets

Dubtes i preocupacions sobre els brackets

Els brackets són l’opció més habitual per a corregir problemes dentals i millorar la salut oral. Tot i això, aquest tipus de tractament d’ortodòncia encara genera alguns dubtes i preocupacions.

  • Dolor: Una de les preocupacions més habituals és el dolor que pugui causar aquest tipus d’ortodòncia. És normal que es puguin experimentar algunes molèsties lleus després de la col·locació inicial o en canviar els elàstics. Es tracta, però, d’uns símptomes que solen ser temporals i es recomana menjar aliments suaus per disminuir les molèsties.
  • Durada del tractament: és una de les principals preguntes que fa un client abans de posar-se brackets. Aquesta pregunta, però, no té una resposta concreta, ja que la durada del tractament varia segons la complexitat del cas. En la majoria dels casos la durada se situa entre 18 mesos i 2 anys.
  • Cuidat diari: durant el tractament amb brackets és especialment important la neteja diària per assegurar un bon resultat. El teu ortodontista serà qui et donarà les indicacions necessàries per a dur a terme un correcte raspallat de les dents i aparells amb productes específics.
  • Canvis en l’alimentació: Una altra de les reticències abans de posar-se brackets és que hagi d’anar lligat a un canvi radical en la dieta. Això no és així. Durant el tractament no hi ha aliments prohibits, però s’aconsella evitar aliments molt durs o enganxosos que puguin arribar a fer malbé els brackets.
  • Cost del tractament: Molts pacients es pregunten el cost d’un tractament d’ortodòncia. Aquest depèn de diferents factors com la complexitat del cas i la zona d’actuació. Abans d’iniciar el tractament, el teu dentista et farà un pressupost i t’indicarà les possibilitats de pagament.
  • Estètica: L’ús dels brackets pot causar incomoditat en l’aparença. En aquests casos, cal recordar que són tractaments temporals, i que els brackets són inversions a llarg termini per a millorar l’estètica i la salut dental. També cal tenir en compte que cada cop hi ha tractaments més discrets, com els brackets de ceràmica o els dispositius transparents.

És normal que un tractament com els bràquets generi dubtes i preocupacions. A Serveis Dentals Salt t’acompanyem en tot el procès per fer el seguiment i anar resolent els dubtes que puguin sorgir.