visitar el dentista

Cada quant s’ha de visitar el dentista?

La visita regular al dentista és una part vital pel manteniment de la salut bucodental. Aquestes visites depenen de les necessitats individuals i de si hi ha alguna patologia.

En cas dels adults, és recomanable programar una visita al dentista cada sis mesos. Durant aquestes visites, el dentista podrà revisar si hi ha qualsevol problema dental o oral i podrà realitzar una neteja professional per eliminar placa i tosca acumulades. De la mateixa manera, es poden fer radiografies dentals periòdiques per detectar problemes que no puguin ser visibles a simple vista.

Tot i això, les persones amb un alt risc de problemes dentals poden necessitar visites més freqüents per a fer un tractament preventiu. En aquest grup hi ha persones amb antecedents de càries, de malalties de les genives o altres problemes dentals.

Hi ha canvis en la salut que també poden derivar en afectacions en la salut bucodental com un embaràs o una malaltia com la diabetis. Per això és recomanable comunicar al dentista qualsevol canvi que s’experimenti.

En el cas els infants, cal establir uns bons hàbits de cures dentals preventives. La recomanació habitual és visitar el dentista per primera vegada al voltant de l’any d’edat. A partir d’aquell moment, les visites periòdiques ajuden a supervisar el desenvolupament de les dents.

En definitiva, les visites regulars al dentista no només s’han de produir en casos de tractament dental, sinó que són molt importants per a la prevenció. Detectar problemes a temps permet pot prevenir el dolor i la incomoditat associats a les malalties bucodentals. Com que les recomanacions són genèriques, serà el teu professional qui t’assessorarà sobre la freqüència de les visites per garantir una atenció dental personalitzada i eficaç.