Aliments que afavoreixen la salut dental

Una alimentació equilibrada no només beneficia el cos, sinó també la salut dental. Hi ha molts aliments que poden ser un complement ideal per aconseguir un somriure radiant. Alguns d’ells són:

  1. Làctics: Aliments com el formatge i els iogurts són rics en calci i fosfat, minerals que ajuden a remineralitzar l’esmalt dental. Aquests aliments ajuden a fortificar les dents i protegir-les contra l’erosió àcida.
  2. Verdures de fulla verda: Els espinacs, les bledes i altres verdures de fulla verda són riques en calci i vitamines essencials com la vitamina A.
  3. Fruites amb alt contingut d’aigua: Aquestes fruites ajuden a netejar la boca i a estimular la producció de saliva, fet que neutralitza els àcids. Destaquen les taronges, el cogombre o la síndria.
  4. Pomes: Les pomes són riques en fibra. A més de ser crocants, el que pot ajudar a eliminar les restes d’aliments i les plaques de les superfícies dentals.
  5. Pastanagues: En ser unes verdures cruixents, aquestes estimulen la salivació. Un fet essencial per a la neutralització dels àcids i la protecció de l’esmalt dental.
  6. Te verd: Aquesta beguda és rica en antioxidants que poden contribuir a prevenir la formació de placa bacteriana i reduir la inflamació de les genives.
  7. Nous: Les nous, juntament amb aliments similars com les ametlles i les nous de Brasil, contenen calci i proteïnes que afavoreixen la salut de les dents i les genives.