5 consells per cuidar les dents a l’hivern

L’arribada dels mesos d’hivern, i sobretot durant les festes nadalenques, pot ser una època delicada per la salut bucodental. És important no descuidar la higiene dental i seguir uns consells bàsics.

  1. Mantenir una higiene dental consistent: Les vacances i els àpats fora de casa poden trencar amb la rutina de neteja dental. És recomanable portar un kit d’higiene per poder netejar les dents després de cada àpat.
  2. Evitar les begudes extremadament calentes: Els tes, les infusions o els cafès són benvinguts durant els mesos d’hivern. Però una beguda extremadament calenta pot afectar a la sensibilitat de les dents.
  3. Protegir-se les dents durant les activitats hivernals: En el cas de practicar esports d’hivern com esquí o snowboard, es pot utilitzar una protecció bucal per protegir les dents en cas de caiguda.
  4. Evitar l’obertura de paquets amb les dents: Tot i que pot semblar una solució fàcil, obrir regals o altres paquets amb les dents pot ser molt perjudicial per a la dentadura. Cal fer servir sempre les eines adequades.
  5. Mantenir les visites al dentista: Assegurar una visita abans o després de les festes nadalenques. Un control regular amb el dentista permet detectar els problemes bucodentals més aviat.